KAMU İHALELERİNDE MYK BELGESİ

Kamu İhalalelerinde Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu 1 Haziranda başlıyor.

Kamu İhale Kurumu tarafından 16 Mart 2019 tarihli resmi gazetede yayımlanan Yapım İşleri Uygulama Yönetmeliği ve Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile Kamu İhalaleri alan yükleniciler bu hizmetlerin yerine getirilmesinde 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununa bağlı olarak Aile Sosyal Politikalar ve Çalışma Bakanlığınca MYK Belgesi alınması zorunluluğu getirilmiş, tehlikeli ve çok tehlikeli meslek sınıfındaki mesleklerde MYK belgesi olmayan personelin çalıştırılamayacağı düzenlenmiştir.

Ne Anlama Geliyor?

Yapım İşleri veya Hizmet Alımı ihalesi alan firmalar yüklenici oldukları işleri yerine getirirken zorunluluk bulunan mesleklerde MYK belgesi olmayan personel çalıştıramayacak.

Belge Zorunluluğu Hangi Meslekleri Kapsıyor?

Aile Sosyal Politikalar ve Çalışma Bakanlığınca MYK Belge zorunluluğu getirilen mesleklerin tam listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

MYK Belge Zorunluluğu Buşunan Meslekler

Personelime MYK Belgesi Almak için Ne Yapmalıyım?

Çalışanlarımıza MYK belgeleri Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca verilebilmektedir. Derneğimizin üyeleri olan bu kuruluşların listesine Üyelerimiz menüsünden veya Mesleki Yeterlilik Kurumu web sitesinden erişebilirsiniz.

Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşları